Vi har benyttet noen standarder når vi har laget budsjettverktøyet vårt:

Levekostnader

For å beregne hva en normal måned vil koste, er det viktig å se på levekostnadene. Kort fortalt er dette kostnader som f.eks. mat, transport, klær og regninger. Vi har lagt SIFO sitt referansebudsjett til grunn, med visse justeringer, basert på vår egen innsikt. 

Vår standard for levekostnader er på 5 450,- pr. måned.

Det er viktig at du merker deg at dette er et eksempelbudsjett, og at det beste er om du går inn og justerer postene ut fra hvordan du kjenner ditt eget forbruk.

Inntekt

De fleste Oslos-studenter jobber ved siden av studiene. Du står fritt til å legge inn din månedsinntekt. Eksemplene i nedtrekksmenyen er basert på en gjennomsnittlig timelønn på 150,-

Lånekassen

Vi bruker Lånekassens basisstøtte for å beregne hva du kan få i lån og stipend. I en normal måned får du 8 265,- utbetalt, i juni får du 11 020,-, og to ganger i året (august og januar) får du et større beløp: 22 040,-.

Du får ikke utbetaling i juli.

Ekstra lån til skolepenger

Betaler du skolepenger, kan du få et ekstra lån på inntil 65 362 kroner. Dette kan du legge inn i budsjettverktøyet. Hvis skolepengene dine overstiger dette beløpet, blir det trukket fra inntekten i regnestykket vårt.

Fant du svaret?